maandag 10 oktober 2011

De wijsheid van Jan Seeghers uit Korbeek-Lo

Op De Standaard ontstond onlangs de discussie of de liberale idealen en nationalisme eigenlijk wel verenigbaar waren zoals geopperd door Bart De Wever. Matthias De Clercq van O-VLD schreef hierover een column voor De Standaard. Nuja, een column, u kent dat wel: intellectualistisch geblaas. En trouwens, idealen, wie ligt daar nog wakker van? Actie willen we!

Op 10 oktober 2011 omstreeks 12:20, zei Dieter Blomme, Kortrijk: 

Nog een beetje meer van dit intellectualistisch geblaas en ze kunnen met de kiesdrempel flirten. Politiek kan wel een idealisme als basis hebben maar het zijn de daden die tellen en die hebben we vooral van Verhofstadt gezien en momenteel gevoeld. Trouwens, wereldburgerschap met individualisme vereenzelvigen, chapeau voor het proberen maar vierkant gebuisd. 

Wie erover dacht toch de moeite te doen om de discussie inhoudelijk te voeren werd direct uit zijn lijden verlost door Jan Seeghers, het zit namelijk zo: Mathias De Clercq zit in een partij die amper 10% van de stemmen haalde bij de vorige verkiezingen, en Bart De Wever haalde meer dan 30% à Bart De Wever heeft gelijk. Niet dat het % van stemmen altijd bepaalt wie gelijk heeft (uiteraard niet!), maar wanneer het 30 tegen 10 is kan het moeilijk anders. Jan Seeghers verwoordt het zo:

Op 10 oktober 2011 omstreeks 09:35, zei Jan Seeghers, Korbeek-Lo:

Geachte heer De Clercq, uw verhaaltje slaat 2,1% minder aan dan in 2010 ! De macht van het getal mag geen dictatuur worden. Maar als de politieke stroming die men aanhangt nog nauwelijks 10% van de bevolking aanspreekt, heeft die partij een probleem en niet andere partijen die 35% halen !

Heeft de Open Vld überhaupt nog wel recht om iets te vinden eigenlijk, met hun 10%? Ik dacht het ook niet.

Op 10 oktober 2011 omstreeks 13:06, zei Jan Seeghers, Korbeek-Lo: 

Moet open-VLD nog iets vinden ? Nog 10% van de Vlaamse bevolking steunt die partij. Dat De Croo jr maar veel dankwoordjes stuurt naar Verhofstadt, de man die de liberalen heeft kapot gemaakt. Eigenlijk zou De Croo het liberalisme in Vlaanderen een dienst bewijzen moest hij O-VLD terugtrekken in de oppositie...anderzijds zit Vlaanderen dan weer met een federale regering zonder Vlaamse meerderheid ! En neen zelfs voor mij kan dat niet ! Dus als de liberalen Groen! eruit kieperen zal hen dat zeer zwaar worden aangerekend. -2.1% zal nog maar een klein schuchter begin zijn van een zware pandoering. 

Jan Seeghers is iemand die zich niet alleen inzet voor de Vlaamse zaak en de vereenvoudiging van filosofische discussies,  zo had hij ook een mening over de ramp tijdens Pukkelpop (ook wel: de hoogmis van de decadentie)


Op 19 augustus 2011 omstreeks 06:40, zei Jan Seeghers, Korbeek-Lo:

Naast betrokkenheid en medeleven voor de nabestaanden van de slachtoffers moeten wij toch de vraag stellen naar de aanvaardbaarheid van zulke gigantische massafestivals. Dit heeft niets meer te maken met enkele optredens in een weide. Zoiets is boven de menselijke beheersbaarheid uitgegroeid. Als alles mee zit en met wat geluk blijft het bij enkele tientallen comazuipers die in het hospitaal belanden en verder een rits aan bijna niet meer menselijke bandeloosheid en wat lawaai. Maar als alle parameters dan even in het negatief gaan, dan blijkt de organisatie van zo'n massa-gebeuren ofwel van een bovenmenselijk niveau en schiet dus bijgevolg automatisch te kort in zulke gevallen. Ofwel van een onvoorstelbaar amateurisme dat men eigenlijk bij zulke massagebeurtenissen niet meer zou verwachten in de 21ste eeuw. Ik hoop echt dat dit een aangrijppunt zal worden om deze decadente hoogmissen te verbieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten