vrijdag 23 september 2011

De Vlaming: een kritische wereldburger met gezond verstand.

Een reden waarom de Vlaming de leugens van de media niet meer wil slikken is dat hij al dikwijls naar het buitenland geweest is en daar gezien heeft hoe het wel kan. Waarom zou de Vlaming nog belastingen betalen voor duur en onveilig openbaar vervoer wanneer hij gezien heeft dat je in India voor 20 roepie een leuke riksja rit hebt die je ook naar de andere kant van de stad brengt? Het moet gedaan zijn met de Vlaming wijs te maken dat al die voorzieningen zo veel moeten kosten.

“Less is more”

Zo weet Jürgen M dat er veel te veel politici zijn in België, minder kan ook: zo zijn er in heel New York veel minder leidinggevenden:

Op 23 september 2011 omstreeks 08:06, zei Jürgen M., Marke (Kortrijk): 

meer dan 150 ministers a rato van 10,000 € per maand, maal twaalf maanden is 18 miljoen euro op jaarbasis, relen alle cumul en ontslagperiode, verrgoedingen van na de verkiezingen komen we al gauw uit op 1 miljard oude belgische frank! In New york zijn er meer inwoners dan in België en daar moeten ze het doen met 10 leidinggevende personen.... 

En indien we dan toch met 150 ministers moeten zitten, waarom moeten die linkse zakkenvullers dan zoveel verdienen? Ze krijgen veel geld en nog meer smeergeld! Beter ware een op de privésector gebaseerd model, zoals bij de banken: matige lonen, geen ontslagvergoedingen en als het minder goed gaat: geen geld van de belastingbetaler! De ultieme oplossing wordt ons aangereikt door Johan P: 

Op 23 september 2011 omstreeks 08:50, zei Johan P., Aarsele: 

In feite zouden politici slechts een minimum loon mogen krijgen(zegge het leefloon); dan zouden enkel nog de echt gemotiveerden dergelijke job doen; nu zitten de meesten daar maar hun tijd te vullen, of zelfs meestal zijn ze er niet. Ze hebben het te druk met hun echte job; politiek is maar een zeer goede bijverdienste. Trouwens , indien ze in de privé maar dergelijke slechte resultaten konden voorleggen, ze stonden al lang op straat, zonder riante uittredingsvergoeding..Iedereen vindt politici ordinaire zakkenvuller en het is nog waar ook!
 
Arm-vlaanderen treedt deze reactie bij, maar gaat verder:
-         zou niet iedereen het minimumloon moeten krijgen, hebben we niet overal gemotiveerde werknemers nodig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten