dinsdag 27 september 2011

Reactie van de week (2): De Vlaamse rechten van de mens

In 1789 waagden een groepje Fransen zich aan het opstellen van een eerste universele mensenrechtenverklaring. Het is niet verbazend dat het weer een bende Franstaligen waren die meenden dat wat voor hen werkte, ook direct voor iedereen moest gelden. Nog minder verbazend is dat ze het enkel over rechten hebben en niet over plichten (krijgen ok, maar betalen, ho maar!).

Ondanks de boycot die de Vlaamse Belgische staatspers heeft uitgeroepen over de N-VA, verschijnt er regelmatig een column van Bart De Wever in de standaard. De laatste keer ging die over deze “Universele rechten van de mens” waarin hij het universele karakter van deze rechten in twijfel trekt.

En trouwens, waarom zouden wij ons iets aantrekken van de mensenrechten als die mensen "daar" het ook niet doen? Een reactie hierover van Fr. C.:

Op 22 september 2011 omstreeks 19:46, zei Fr C., Hasselt: 

Zijn de mansenrechten universeel? Welke mensenrechten? De I-landen maken de UVRM ondergeschikt aan de sharia. Over welke mensenrechten gaat het, de UVRM of de IUVRM? Welke hebben voorrang, de seculiere of de door 'hogere machten' geinspireerde? Van deze laatste zijn er nogal wat die strijdig zijn met het gelijkheidsprincipe. Het debat hierover kan geen uitsluitsel geven tenzij het uit den dode herrijst. Misschien kan het CRKR een oplossing bieden. Het zou Belgie eens en voor altijd op de wereldkaart zetten. Natuurlijk moet eerst de kwestie van wie het meest 'uitverkoren' is opgelost worden. In dit land gebeurt het wel eens dat men dat realiseert door er over te zwijgen.

Goed gezegd Fr. !

De reactie van de week komt echter van Guido Steenhoudt uit ’s Gravenwezel.
Guido is een gepensioneerde hobbyfotograaf (zijn foto’s zijn te bewonderen op de Standaard) en voorstander van de Vlaamse onafhankelijkheid. http://www.vlaamseonafhankelijkheid.be/list.asp

In zijn (en hij heeft er duidelijk veel) vrije tijd zet hij zich in voor de Vlaamse zaak door op vele fora zijn mening te verkondigen. Deze keer wou hij de hele mensenrechtenkwestie toch in de juiste context plaatsen. Bedankt voor je reactie Guido, we hopen dat deze erkenning voor je reacties inspirerend werkt!

Op 21 september 2011 omstreeks 14:09, zei Guido S., 's Gravenwezel: 

Mensenrechten zijn universeel! Wel, laat Steven Vanackere nu maar eens uitleggen hoe BIJ ONS, de mensenrechten waar Vlamingen en franstaligen van genieten, door de franstaligen kunnen/mogen 'aangevuld' worden met hun 'Droits de fracophons' die dan de rechten van de Vlamingen kunnen teniet doen? Waarom steeds over de mensenrechten in het buitenland praten als er HIER nog ZOVEEL te doen is ? Rookgordijn Vanackere? Vergeet niet dat wij DIE discriminatie niet aanvaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten